fredag 14 juli 2017

GRÄDDE PÅ MOSET

repetitioner sommaren5

Att repa med Tony (piano) och Jeremiah (trummor) eller Samuel (bas) var en extra boost för Suz. “Det svänger så mycket om musiken, det måste vi göra mesta möjliga av” sa sångcoachen. Det roliga för mig med att “återanvända” ett gammalt manus är att dräkterna kan bli helt annorlunda på nya rollinnehavare. Det gör att musikalen får en ny skepnad. Lägger man sedan till en del ny musik och plussar på med nya tempon på gamla sånger så blir det - “en ny” musikal.

repetitioner sommaren3















repetitioner sommaren1

Repetitionerna på sommaren var inte inplanerade från början och hamnar därför mitt i semester- och sommarjobbsveckor. Ungefär en tredjedel av gruppen är närvarande vid något extra rep. I torsdags är det med lättnad sångcoachen upptäcker att den tonartsändrade nya låten kan sjungas i höjdläge. A. är yngst men når högst så det är bara för henne att ta mikrofonen och satsa stort. Det går jättefint även om tanken på att bli den som måste pricka musikalens första toner  kan få det att pirra i magen.

repetitioner sommaren2

Jag är så tacksam för dessa musiker, som hoppar från ena tonarten till den andra och från en stil till en annan med samma tålamod och goda humör. Det får oss alla att må gott och att ha dom i gruppen är som grädde på moset, eller som ett ekollon för Scrat.

iceage4_scratthanksgiving_hd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar